Chystáte se večer na pivo? Ať už jdete na točené, nebo si raději kámoše pozvete domů a otevřete lahvinku doma u televize, tak jako tak si před tím nebo potom určitě rád zakousnete nějakou tu chuťovku.
Který chlap by neměl rád večerní chuťovky v podobě topinek, utopenců, hermelínů a tvarůžků na všemožné způsoby…?
Ochutnejte tvarůžkový tataráček, zamilujete si ho. V receptu je uvedený tmavý chléb. No… ženy jej jistě uvítají, muži si ale radši dopřejí čerstvý chleba s křupavou kůrčičkou.
200 g olomouckých tvarůžků
4 lžíce zakysané smetany
1 červená paprika
1 jarní cibule
sůl, kajenský pepř
kmín
2 listy salátu
2 plátky tmavého chlebu
Očištěnou papriku nakrájejte na malé kostičky. Jarní cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Sýr nakrájejte na kostičky. Smetanu smíchejte se solí, kmínem a kajenským pepřem, přimíchejte sýr, papriku a cibuli. Salátové listy osušte, položte na plátek chleba a navrch naložte tvarůžkový tartar. Tak ať chutná.
foto + recept z časopisu LECKER